18 Lipiec 2018 imieniny: Kamila, Karoliny, Roberta
 

Szukaj

Akualnosci
Ogloszenia

 

 
 
Byłeś świadkiem jakiegoś wydarzenia,
coś Cię zbulwersowało - napisz, prześlij zdjęcie, zadzwoń
echo@turek.net.pl
tel. 63 278 53 41
lub skorzystaj z naszego formularza kontaktowego
Zgłoś wydarzenie »
 

Felietony

Współpraca albo pół litra i ogórek
Dodano 16-01-2018 |
Komentarzy: 935

W minionym tygodniu z lokalnych mediów internetowych mogli...

czytaj więcej »
 
Za mundurem powiat sznurem?
Dodano 08-08-2017 |
Komentarzy: 2597

Okazuje się, że powiatowi decydenci maja szansę poćwiczyć swoją wyobraźni...

czytaj więcej »
 

 

Zobacz wszystkie: Felietony »

 

 

Sondy

Czy jesteś za wprowadzeniem maksymalnie dwóch kadencji dla samorządowych władz i dla radnych ? (1255 opinii)
TAK
76% 
NIE
20% 
Nie mam zdania
4% 
 
pokaż wszystkie »

 

 

REKLAMA


 

Szalały baby na balu w Wyszynie

Dodano dnia: 13-02-2018 09:52| Komentarzy: 0

Obecne bale w remizach strażackich niczym nie różnią się od tych organizowanych w lokalach większych miast. Doskonałym przykładem na to jest zabawa karnawałowa dla kobiet, zorganizowana w ubiegłą sobotę (10 lutego) w Wyszynie, przez Wyszyńskie Kasztelanki. Nie tylko zabawa była wspaniała, ale też potraw przygotowanych przez panie nie powstydziłyby się salony.

 

Imprezy dla kobiet w wyszyńskiej remizie odbywają się od trzech lat. Organizatorkami pierwszego balu było miejscowe Koło Gospodyń Wiejskich, które na początku 2017 roku przekształciło się w stowarzyszenie, więc ubiegłoroczny oraz sobotni bal przygotowały Wyszyńskie Kasztelanki. Jak podkreśla prezes Danuta Matuszak, zawsze wszystko musi być zapięte na przysłowiowy ostatni guzik, więc organizacja imprezy rozpoczęła się już kilka tygodni wcześniej. W kuchni było mnóstwo pracy, bo przygotowanie dań dla 115 kobiet, to nie lada wyzwanie. Trzeba zaznaczyć, że dobór menu oraz ich sporządzenie należało do szefowej i członkiń stowarzyszenia. Już od czwartku w strażnicowej kuchni panie uwijały się podczas gotowania. Chętnych rąk do pracy nie brakowało, więc krojenie, marynowanie i doprawianie dań szło szybko i sprawnie.

Więcej w aktualnym numerze Echa

 

Komentarze

Brak komentarzy...

Dodaj komentarz

Podpis
Tresć
Przepisz kod z obrazka
CAPTCHA Image

UWAGA!
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu.

Redakcja "Echa Turku" nie odpowiada za treści zamieszczanych przez czytelników komentarzy, zastrzegając sobie jednocześnie prawo do ich moderowania oraz kasowania w przypadkach ewidentnego naruszania prawa.

 

W numerze


 
Zobacz wszystkie: W numerze »

 

 

ECHO UNIEJOWA

NOWE PRZEZNACZENIE „STAREJ” PLEBANII
Dodano 17-07-2018 |
Komentarzy: 0

Rozpoczęte pod koniec września ubiegłego roku prace remontowe na ...

czytaj więcej »
 

Dodano 10-07-2018 |
Komentarzy: 0

Moc niesamowitych emocji i niezapomnianych wrażeń towarzyszyła un...

czytaj więcej »
 
Zobacz wszystkie: Echo Uniejowa »

 

 

OSTATNIE GALERIE

Profim
Aktualności powiązane z galerią
» Lokalne korzenie, światowa jakość
zobacz galerię »
 
Z Sacałów do Normandii
Aktualności powiązane z galerią
» Z Sacałów do Normandii
zobacz galerię »
 
Zobacz wszystkie: Galerie »

 

 

Repertuar kin

Najbliższe imprezy

Polecane imprezy


Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Więcej o plikach cookies »