17 Listopad 2017 imieniny: Grzegorza, Salomei, Walerii
 

Szukaj

Akualnosci
Ogloszenia

 

 
 
Byłeś świadkiem jakiegoś wydarzenia,
coś Cię zbulwersowało - napisz, prześlij zdjęcie, zadzwoń
echo@turek.net.pl
tel. 63 278 53 41
lub skorzystaj z naszego formularza kontaktowego
Zgłoś wydarzenie »
 

Felietony

Za mundurem powiat sznurem?
Dodano 08-08-2017 |
Komentarzy: 961

Okazuje się, że powiatowi decydenci maja szansę poćwiczyć swoją wyobraźni...

czytaj więcej »
 
Czy z rynku pracy usłyszymy jedynie echo
Dodano 01-08-2017 |
Komentarzy: 1098

Jestem przekonany, że nie jestem jedynym, ...

czytaj więcej »
 

 

Zobacz wszystkie: Felietony »

 

 

Sondy

Czy jesteś za wprowadzeniem maksymalnie dwóch kadencji dla samorządowych władz i dla radnych ? (1186 opinii)
TAK
77% 
NIE
20% 
Nie mam zdania
4% 
 
pokaż wszystkie »

 

 

REKLAMA


 

Zdrowie ze smakiem

Dodano dnia: 18-04-2017 10:46| Komentarzy: 0

W ubiegłym tygodniu w Zespole Szkół w Uniejowie odbyło się kolejne wydarzenie z cyklu „Ze zdrowiem mi do twarzy”. Tym razem uczniowie wzięli udział w warsztatach, które poprowadził Adam Kozanecki, nie tylko miłośnik dobrej kuchni i zdrowego żywienia, ale także wyjątkowo kreatywny kucharz. Celem potkania było zainspirowanie młodych sportowców do zdrowego trybu życia i właściwego odżywiania. 

 

Pizza także może być zdrowa

Zajęcia z finalistą MasterChefa odbyły się w środę 12 kwietnia, w sali gimnastycznej Zespołu Szkół w Uniejowie. -Tak jak wy pochodzę z Uniejowa. Także chodziłem do waszej szkoły. Jak przed chwilą wszedłem do tej sali to wróciły mi wszystkie wspomnienia. Nawet jej zapach pozostał ten sam – mówił Adam Kozanecki. Kucharz podkreślał, że nastolatkowie uprawiający sport, tak jak uczestnicy spotkania potrzebują bogatszej diety, niż ich rówieśnicy z pozostałych klas. Pytał uczniów o ulubione potrawy przygotowywane przez ich mamy. -Tosty, rosół, udka z kurczaka, kotlety schabowe – wymieniali. Jednak nikt nie wymienił ryb, co więcej większość z nastolatków zadeklarowała, że ich nie lubi. -Muszę was zmartwić, bo dzisiaj przygotuję dla was właśnie rybę. Dlatego, że dieta musi być zbilansowana i zróżnicowana. Ja nie jem codziennie tego samego. Nawet jeśli coś zostanie mi z poprzedniego dnia, to tak zamykam proces tworzenia potrawy, że robię z niego zupełnie coś innego i wtedy jedzenie nie jest nudne – dodał.

Więcej w aktualnym numerze Echa

 

Komentarze

Brak komentarzy...

Dodaj komentarz

Podpis
Tresć
Przepisz kod z obrazka
CAPTCHA Image

UWAGA!
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu.

Redakcja "Echa Turku" nie odpowiada za treści zamieszczanych przez czytelników komentarzy, zastrzegając sobie jednocześnie prawo do ich moderowania oraz kasowania w przypadkach ewidentnego naruszania prawa.

 

OSTATNIE GALERIE

Z Sacałów do Normandii
Aktualności powiązane z galerią
» Z Sacałów do Normandii
zobacz galerię »
 
Kwiatków
foto
Aktualności powiązane z galerią
» Kwiatków Znika
zobacz galerię »
 
Zobacz wszystkie: Galerie »

 

 

Repertuar kin

Najbliższe imprezy

Polecane imprezy


Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Więcej o plikach cookies »