27 Czerwiec 2019 imieniny: Cypriana, Emanueli, Władysława
 

Szukaj

Akualnosci
Ogloszenia

 

 
 
Byłeś świadkiem jakiegoś wydarzenia,
coś Cię zbulwersowało - napisz, prześlij zdjęcie, zadzwoń
echo@turek.net.pl
tel. 63 278 53 41
lub skorzystaj z naszego formularza kontaktowego
Zgłoś wydarzenie »
 

Listy do redakcji

Pobożność rozumu nie zastąpi, czyli
Dodano 26-06-2019 |
Komentarzy: 0

Nie wybijać innym zębów, by nie jedli mięsa w Wielki Post<...

czytaj więcej »
 
My, lenie i obiboki mówimy: dość tych kłamstw!
Dodano 17-04-2019 |
Komentarzy: 102

Kiedy mamy ograniczony budżet, to najczęściej, żeby komuś dać wcześniej t...

czytaj więcej »
 
Zobacz wszystkie: Listy do redakcji »

 

 

Sondy

Czy jesteś za wprowadzeniem maksymalnie dwóch kadencji dla samorządowych władz i dla radnych ? (1356 opinii)
TAK
76% 
NIE
20% 
Nie mam zdania
4% 
 
pokaż wszystkie »

 

 

REKLAMA


 

Bażant nie dał się odstrzelić

Dodano dnia: 19-04-2016 11:59| Komentarzy: 0

-Udział w kulinarnym show zmienił życie wszystkim uczestnikom. Nauczył wiele, ale przede wszystkim pozwolił na poznanie wspaniałych przyjaciół – mówił Adam Kozanecki, finalista ubiegłorocznej edycji telewizyjnego show MesterChef. Jego słowa potwierdziła Janina Górnicka i Agnieszka Poprawska, koleżanki z programu, z którymi jest w stałym kontakcie. Choć „Bażant”, jak mówili na Kozaneckiego jurorzy, zajął drugie miejsce, wydał książkę kucharską, której promocja odbyła się niedawno w Uniejowie.

 

Sobotnie (9 kwietnia) spotkanie z Adamem Kozaneckim, w uniejowskim Domu Pracy Twórczej, rozpoczęło się od degustacji przystawki. Kucharz przygotował ją razem z Martą Pokorską, koleżanką ze szkoły. Był to mus z wątróbki z tymiankiem, koniakiem i gruszką, a także cząbrem, majerankiem, szalotką, chrzanem, dymką oraz solą, pieprzem i odrobiną cukru, podany na kruchej, chrupiącej babeczce. Przygoda kulinarna 31-latka zaczęła się w domowej kuchni, gdzie stawiał pierwsze kucharskie kroki. Jak można przeczytać na oficjalnej stronie MasterChefa, nie zawsze odnosił w niej sukcesy. Nigdy nie zapomni zakalca, który mu wyszedł zamiast pszennego ciasta czekoladowego. Przyznał, że najgorsze nie było to , że nie wyszło, tylko zawód w oczach rodzeństwa, którym obiecał pyszny podwieczorek. Jednak nie poddał się, a swoje umiejętności zawdzięcza dziadkowi i rodzicom. Uwielbia kuchnię polską, a rodzinny Uniejów i dary tamtejszych pól, lasów i rzek są dla niego największą inspiracją.

Więcej w aktualnym numerze Echa

 

Komentarze

Brak komentarzy...

Dodaj komentarz

Podpis
Tresć
Przepisz kod z obrazka
CAPTCHA Image

UWAGA!
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu.

Redakcja "Echa Turku" nie odpowiada za treści zamieszczanych przez czytelników komentarzy, zastrzegając sobie jednocześnie prawo do ich moderowania oraz kasowania w przypadkach ewidentnego naruszania prawa.

 

W numerze


 
Zobacz wszystkie: W numerze »

 

 

OSTATNIE GALERIE

Dni miasta i gminy
Niekwestionowanymi gwiazdami minionego weekendu były zespoły De Mono, Big Cyc, Łąki Łan i Łukasz Chyży. Trzeba przyznać, że reaktywacja Dni Turku, które zorganizowano wraz z Dniami Gminy Turek przyciągnęła rzesze publiczności.
zobacz galerię »
 
ORLI STAW
Dni otwarte Funduszy Europejskich
zobacz galerię »
 
Zobacz wszystkie: Galerie »

 

 

Repertuar kin

Najbliższe imprezy

Polecane imprezy


Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Więcej o plikach cookies »